Pretraživanje

APLIKACIJA "PRVI KORAK"

Računalna aplikacija „Prvi korak“ – simulacija samostalnog života za pripremu izlaska iz sustava skrbi
 
Mladi koji izlaze iz alternativne skrbi posebno su ranjiva skupina i u riziku od socijalne isključenosti. Često su suočeni s raznim životnim preprekama koje ranije nisu iskusili, poput kako pronaći posao, kako izgleda ugovor o najmu, kako pravilno voditi mjesečni budžet, koja su njihova prava nakon izlaska iz skrbi i slično. 
 
Sa ciljem pripreme za samostalni život i poboljšanja perspektive socijalnog uključivanja mladih u riziku, u sklopu projekta „Mreža za mlade Grada Zagreba – za socijalno uključivanje“ razvijena je računalna aplikacija „Prvi korak“ – simulacija samostalnog života za pripremu izlaska iz sustava skrbi unutar koje je sadržano 6 ključnih životnih područja (zapošljavanje, stanovanje, financije, obrazovanje, zdravlje, korisno je znati).
 
Nadamo se da će nadolazeće putovanje mladih iz sustava skrbi prema svijetu rada i samostalnom životu biti lakše i zanimljivije uz aplikaciju „Prvi korak“.
 
http://prvikorak.curiouscat.software/


*Sadržaj cjelokupne mrežne stranice projekta "Mreža za mlade Grada Zagreba - za socijalno uključivanje" isključiva je odgovornost Grada Zagreba